I když jsem se zařekla.... | , 30.05.2017 21:45, Reagovat | I když jsem se zařekla, že se nebudu k tomu vyjadřovat, nedá mi to a dovoluji si, pane starosto, jistá upřesnění.
1) Panu Semerákovi dala obec výpověď z pronájmu restaurace z toho důvodu, že odmítl přistoupit na zvýšené nájemné, cca o 1-2 tis. Kč měs. Je to již dvacet let, takže přesné údaje si už nepamatuji, ale více to nebylo. Načež pan Semerák odešel a zahájil stavbu svého penzionu, bez stavebního povolení, částečně na obecní komunikaci, takže další problém….
2) Rosťa Ježek byl skutečně dobrý kuchař i dobrý člověk. Po třech letech nepřetržitého provozu mi sdělil, že je již velmi unavený, neměl celou dobu dovolenou a děti ho téměř neznají, takže skončí a půjde se přihlásit na ÚP a poté vařit někam na hory. Nabízela jsem mu, aby hospodu na měsíc zavřel, přestože byla sezona, a odpočinul si. Ale byl již rozhodnutý. S Rosťou měla obec pouze jediný problém, a to, když umožňoval tzv. předváděčky, tzv. šmejdům. Nepřišlo nám vhodné, aby obecní nemovitost sloužila k těmto účelům. Budoucnost dala nakonec obci zapravdu. Skončil s nimi a pokračoval dál. Uživil se dobře i bez nich, protože to byl šikovný a pracovitý člověk. Později si pronajal restauraci v Bílé Třemešné, kde jsem ho navštívila a kde se mu, podle jeho slov, velmi líbilo. Po čase skončil i tam, a po krátké době, bohužel, skončil i jeho život.
3) Až bude, pane starosto, obec provozovat víceméně úspěšně hospodu dva roky se ziskem alespoň stálého příjmu s nájemného, bude dobré, když teprve potom přistoupíte ke kritice předchozích zastupitelstev a nájemců.
Konkrétní údaje můžete získat z obecního archívu, aniž by jste se musel odkazovat na „údajné“ informace různých informátorů……
Libuše Zavoralová, bývalá starostka obce Nemojov
| |