Nemáte ještě program na první květnový víkend na Královédvorsku? Zde je tip na zajímavou akci pro celou rodinu a všechny generace, a to na sobotu 6. května 2017 v Lázních pod Zvičinou. Bude zde probíhat tradiční Vítání jara letos včetně gastronomické kreativní dílny v podobě divadelního představení. Děti se mohou těšit i na dobrodružství se zvířátky.
FOTOGALERIE - Gastronomická společensko-divadelní hra ve třech dějstvích
Jídlo jako divadlo
Příprava jídla tak, aby nám chutnalo a bylo i zdravé, nesmí být prací za trest. Nejlepší je, když je to zábava. A zábava, ta je zase nejpříjemnější, když je společná – s kamarády, s přáteli, s dětmi, s celou rodinou.
Když vaření berete jako zábavu, vaše nápady a možnosti nejsou ničím omezené: můžete si připravit holandské zátiší, staropolskou polévku ze XVII. století, ukrajinské podplamenice, ukázat dětem odkud se vlastně bere tvaroh, připravit francouzskou ředkvičku vařenou s máslem nebo pomazánku jakoukoliv chcete. Navíc si můžete zahrát na pohádkově bohatého indického rádžu nebo slavného diplomata a sednout si ke snídani v pravé poledne, ve vynikající, mezinárodní společnosti.
Během kreativní dílny budete sledovat mistra kuchaře při přípravě specialit, části vybraného menu si sami poskládáte jako „lego“ a mistr kuchař vám navíc ke každému „dějství hry“ – tedy chodu jídla, bude vyprávět příběh o jeho vzniku.
Pro děti je navíc o přestávkách mezi jednotlivými „dějstvími“ připravena zbrusu nová zábavná stezka domácích zvířátek – čekají na ně poníci, oslík, kozy, ovečky a husy
Program:
dějství I. – SNÍDÁME 12.00-13.30 hod. (začátek snídaně přesně podle diplomatického protokolu)
dějství II. – OBĚDVÁME 14.00-16.30 hod.
dějství III. – VEČEŘÍME – 17.00-18.00 hod. (a nebo i déle…)
přestávky: dobrodružství se zvířátky pro naše nejmenší
Toto představení spolu s kreativní dílnou pro celou rodinu je součástí celodenní akce Vítání jara v Lázních pod Zvičinou. Záleží jen na vás, kolika „dějství“ se zúčastníte. Stačí si jen donést jarní náladu, vše ostatní budete mít připravené.
Na co se můžete konkrétně těšit? - dozvíte se, kde se bere tvaroh – budete sledovat proces jeho vzniku, zjistíte proč je syrovátka zelená - ochutnáte netradiční, přesto jednoduché dobroty jako francouzské vařené ředkvičky s máslem, pařený salát v rajčatové omáčce s bruschettou, bílý boršč se smaženým tvarohem, palačinku s indickou nádivkou - jako zákusek bude v závěru II. Dějství servírován slezský drobenkový koláč „Streuselkuchen“ či domácí pralinky - nezapomeneme ani na pitný režim – poznáte přípravu speciální obilninové kávy nebo domácích ovocných čajů